استعلام قیمت این محصول

تماس جهت استعلام قیمت و ثبت سفارش

آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت

تنها عامل بازدارنده ایجاد رسوب بر روی سطح ممبران استفاده از آنتی اسکالانت مرغوب است بنابراین انتخاب یک آنتی اسکالانت با کیفیت بالا می تواند در نگهداری دستگاه تصفیه آب صنعتی به ما کمک کند. مشکلاتی که رسوبات ایجاد شده بر روی سطح ممبران می توانند ایجاد کنند عبارتند از:

  1. برخورد کریستال های رسوب به ممبران که باعث باز شدن منافذ ریز ممبران می شود.
  2. افزایش هدر رفت انرژی و کاهش فشار آب و افزایش هزینه های نگهداری سیستم.
  3. پایین بودن راندمان سیستم.
  4. افیت محسوس آب تولیدی ممبران.

آنتی اسکالانت یک ماده شیمیایی است که در دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس به عنوان یک ضرورت و یک جز جدایی ناپذیر در نگهداری و افزایش طول عمر ممبران فیلتر تصفیه آب صنعتی شناخته می شود.

اکثر آب های طبیعی دارای غلظت بالایی از یون های کلسیم، بی کربنات و سولفات هستند. در سیستم های تصفیه آب غشایی مانند سیستم تصفیه آب اسمز معکوس که درصد بازیافت بالایی دارند اگر حلالیت این ترکیبات در آب از مقدار اشباع فراتر رود به شکل متبلور شده و کریستالی بر سطح غشا ظاهر می شود که این پدیده را فولینگ یا گرفتگی ممبران می نامند

فرمول شیمیایی

c96fe6129b80354c103659880f1a948d

علت استفاده از آنتی اکسالانت

آنتی اسکالانت نوعی ضد رسوب با ترکیبات موثر است که از تشکیل رسوب های معدنی در آب جلوگیری می کند. آنتی اسکالانت کاربرد وسیعی در صنعت تصفیه آب و فاضلاب ادارد، اما بیشترین کاربرد آن در تصفیه آب صنعتی و برای جلوگیری از رسوب گذاری بر فیلتر ممبران است. آنتی اسکالانت ها از نظر نوع ماده سازنده با هم تفاوت دارند اما بیشتر آن ها توانایی زیادی در جلوگیری از تشکیل رسوب کلسیم کربنات بر سطح غشا دارند.

حذف آلاینده های آب توسط فیلتر ممبران

فیلتر ممبران اسمز معکوس قادر به حذف محدوده وسیعی از آلاینده های آب می باشد، از جمله ای آلاینده ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:حذف مواد معدنی و فلزات محلول، حذف یون های منفرد محلول و عوامل ایجاد سختی، حذف انواع میکروارگانیسم ها تا میزان 90%، حذف مواد قندی، پروتئین ها و انواع نمک ها.

آنتی اسکالانت در سیستم اسمز معکوس اهمیت زیادی دارد و در صورت عدم استفاده از آن فیلتر ممبران در مدت زمان کوتاهی دچار رسوب گرفتگی و فولینگ شده و کارایی خود را در تصفیه آب از دست می دهند.

روش کار فیلتر ممبران تصفیه آب صنعتی

در روش اسمز معکوس فیلتر ممبران بر اساس اختلاف غلظت و اختلاف فشار عمل می کند. فشار مورد نیاز در این روش از طریق پمپ دستگاه تامین می شود که برا عبور بهتر مولکول ها و محلول هااز فیلتر لازم است. بدین صورت آب خالص ار فیلتر ممبران عبور می کند و آلاینده های آن جدا می شود. در حقیقت فیلتر ممبران دارای دو مجرا است، که یکی برای عبور آب و یکی جهت هدایت ناخالصی ها به سمت فاضلاب است.

عوامل ایجاد فولینگ ممبران

از مهم ترین دایل رسوب گرفتگی ممبران تصفیه آب صنعتی می توان به عدم طراحی مناسب و استفاده از سیستم پیش تصفیه متناسب با آب خوراک دستگاه اشاره کرد زیرا اگر فرایند پیش تصفیه RO به خوبی انجام شود، بی تردید آب ورودی به واحد RO میزان املاح بسیار پایین تری خواهد داشت.

دلایل مهم رسوب گذاری شمیمیایی بر سطح فیلتر ممبران را به طور کلی می توان به 4 دسته کلی تقسیم کرد: افزایش غلظت املاح معدنی در آب ورودی به سیستم RO، افزایش میزان PH آب، تشکیل رسوب و افزایش سطح رسوب گذاری، افزایش دمای آب.

شیوه عملکرد آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت یا ماده بازدارنده رسوب سرعت ته نشینی رسوبات معدنی را در سیستم کاهش می دهد و از تشکیل اکثر رسوبات معدنی جلوگیری می کند. آنتی اسکالانت در سطح غشای ممبران جذی می شود و از رشد بیشتر بلور های نمک و رسیدن به غلظت مورد نیاز برای رسوب گذاری جلوگیری می کند.

بیشتر آنتی اسکالانت ها ویژگی دیسپرسانتی یا معلق سازی دارند وبا احاطه کردن ذرات معلق نمک، مواد آلی و آهن باعث دفع این مواد توسط آنیون های محلول می شوند. به این ترتیب از تجمع ذراتی که تمایل زیادی برای رسوب گذاری دارند جلوگیری می کند.

آنتی اسکالانت بر اساس 3 مکانیزم زیر از رسوب گذاری بر سطح ممبران های تصفیه آب صنعتی جلوگیری می کند:

  1. افزایش آستانه بازدارندگی: آنتی اسکالانت ها برای پیشگیری از رسوب نمک های فوق اشباع قدرت بالایی دارند.
  2. تغییرات در ساختار رسوبات: ضد رسوب ممبران با دگرگونی در ساختار بلوری رسوبات، آنها را به رسوباتی نرم و غیر چسبنده تبدیل می کند. اگر آنتی اسکالانت دارای بار سطحی منفی باشد، توانایی جذب یون های مثبت بلوری را دارند و می توانند مانع از تشکیل رسوب در سطح غشای ممبران دارند.
  3. ویژگی پخش کنندگی یا دیسپرسانتی: اکثر آنتی اسکالانت ها دارای ساختار آنیونی هستند و توسط القای بار منفی به ذرات رسوب، موجب معلق سازی آنها و ممانعت از تشکیل توده ذرات می شوند.

کاربرد آنتی اسکالانت

از کاربردهای مهم آنتی اکسالانت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محافظت از غشای ممبران
  • طول عمر بالاتر فیلتر ممبران
  • استفاده آسان به دلیل مایع بودن
  • جلوگیری از تشگیل هر گونه رسوب بر سطح ممبران
  • بازیافت بهینه

معایب استفاده از آنتی اسکالانت

اگر از آنتی اسکالانت ها به درستی استفاده نشود، نه تنها سبب رفع گرفتگی فیلتر های ممبرا نمی شودبلکه باعث ایجاد مشکلات جدی در سیستم تصفیه آب می شود. از جمله معایب آنتی اسکالانت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف انرژی بیشتر
  • کاهش دبی آب خروجی
  • افزایش فشار بر روی پمپ طبقاتی و خراب شدن آن

سخن آخر

خرید آنتی اسکالانت صحیح اهمیت زیادی دارد و اگر به درستی انجام نشود می تواند باعث رسوب گذاری بیشتر بر سطح ممبران شود. علاوه بر این، سازگاری آنتی اسکالانت انتخاب شده با فیلتر ممبران دستگاه مهم است، زیرا چنانچه از ضد رسوبی ناسازگار با ممبران استفاده شود، منجر به ایجاد فولینگ بر سطح آن خواهد شد. مقدار استفاده، کارکرد و کارایی آنتی اسکالانت با اهمیت به نرم افزار های شرکت عامل و همچنین کیفیت آب ورودی به دستگاه های اسمز معکوس اندازه گیری می شود. در سایت پی آب پالیز هدف کارشناسان و متخصصان ارائه کالاهای با اصالت همراه با اطلاعات دقیق هر محصول و با مناسب ترین قیمت به مشتری است.

نویسنده: |تاریخ انتشار: 1 اسفند 1401|دسته بندی: قطعات تصفیه آب صنعتی|بدون دیدگاه on آنتی اسکالانت|
به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها و نظرات

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
spinner در حال ثبت رای