استعلام قیمت این محصول

تماس جهت استعلام قیمت و ثبت سفارش

دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ در دستگاه های تصفیه آب صنعتی استفاده می شود و یک پمپ جابجایی مثبت می باشد. این پمپ به گونه ای طراحی شده است که مواد شیمیایی یا مواد دیگر را به جریان آب تزریق می کند و در طیف گسترده ای صنایع از تصفیه فاضلاب گرفته تا فراوری مواد غذایی کاربرد دارد.

دوزینگ پمپ در انواع مختلفی طراحی می شود که با توجه به عواملی همچون نوع دستگاه تصفیه آب صنعتی، فشار مورد نیاز، دبی آب و … یک مدل مناسب آن در دستگاه تصفیه آب قرار می گیرد. برای آشنایی با مشخصات دوزینگ پمپ و خرید این قطعه مهم برای سیستم تصفیه آب صنعتی، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

دوزینگ پمپ (Dosing Pump) چیست ؟

یکی از کاربردهای اصلی دوزینگ پمپ در دستگاه های تصفیه آب صنعتی می باشد. پمپ تزریق نوعی پمپ است که بر روی شاسی دستگاه یا روی دیوار نصب می شود و به دلیل ابعاد کوچکی که دارد، به آسانی قابل جابجا شدن است.

دوزینگ پمپ نوعی پمپ تزریق است که در صنایع مختلف برای تزریق مواد با تنظیم دلخواه استفاده می شود. برای مثال در صنعت تصفیه آب و فاضلاب یا دستگاه های آب شیرین کن صنعتی، از این پمپ برای تزریق مواد آنتی اکسالانت کار گرفته می شود یا برای تزریق متابی سولفید جهت حذف کلر آب، استفاده از دوزینگ پمپ رایج است.

دوزینگ پمپ به اسم پمپ اندازه گیری نیز شناخته می شود زیرا مقدار معینی از مایعات را پمپاژ می کند. این نوع پمپ از جنس های استیل ضد رنگ، پلاستیک و ترموپلاستیک ساخته می شود و مجهز به سوراخ های نصب یا تجهیزات جانبی برای مکش، لوله تخلیه و اتصالات می باشد. دوزینگ پمپ دارای یک کنترلر الکتریکی نیز می باشد تا فرایند جریان مایع و تنظیم آن قابل کنترل باشد.

مقدار تزریق دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ دارای درجه تنظیم دبی و زمان است که به وسیله این تنظیم ها می توان مقدار تزریق دستگاه را تعیین کرد. برق دوزینگ پمپ تک فاز می باشد و توسط شیلنگ خود، آب را مکش کرده و به داخل دستگاه تصفیه آب تزریق می کند همچنین دارای پیچ هواگیری هم می باشد.

تزریق آنتی اکسالانت در دستگاه تصفیه آب صنعتی

در دستگاه های آب شیرین کن صنعتی از دوزینگ پمپ قبل از پمپ های فشار بالا کمک گرفته می شود تا با تزریق آنتی اکسالانت در آب، مانع از تجمع رسوبات بر روی ممبران های دستگاه شود. بنابراین استفاده از دوزینگ پمپ می تواند باعث طول عمر بیشتر ممبران ها شود زیرا از جمع شدن رسوبات روی سطح ممبران ها جلوگیری می کند.

تزریق کلر در دستگاه آب شیرین کن صنعتی

از دوزینگ پمپ برای تزریق کلر به آب نیز استفاده می شود. برای از بین بردن آلودگی های میکروبی دستگاه تصفیه آب صنعتی ro باید به اندازه لازم به آب کلر تزریق شود تا باعث آسیب به ممبران ها نشود. برای این منظور می توان از دوزینگ پمپ استفاده کرد.

انواع دوزینگ پمپ ها

مترینگ پمپ ها از نظر عملکردی می توانند مانند پمپ های جابجایی مثبت یا دینامیکی باشند. پمپ جابجایی مثبت یک جریان پیوسته ایجاد می کند که مناسب برای تولید فشار بالا در مایعات با ویسکوزیته بالاست اما پمپ دینامیکی نرخ جریان مختلفی تولید می کند که برای تولید نرخ جریان های بالا با ویسکوزیته پایین مناسب می باشد.

پمپ تزریق عمدتا از نوع جابجایی مثبت است که خود شامل دو نوع پمپ های رفت و برگشتی (پیستونی) و پمپ های دوار می باشد :

دوزینگ پمپ پیستونی

دوزینگ پمپ پیستونی یکی از انواع این پمپ هاست که اساس کار آن از طریق حرکات رفت و برگشت یک پیستون می باشد. حرکت دورانی الکتروموتور از طریق یک شفت باعث حرکت رفت و برگشتی پیستون می شود و با هر بار حرکت به جلوی پیستون، دریچه ورودی باز می شود و آب به داخل محفظه کشیده می شود سپس با برگشت پیستون، دریچه خروجی باز می شود و آب با فشار بالا به بیرون هدایت می گردد.

دوزینگ پمپ دوار

مترینگ پمپ دوار جریان پیوسته ای را ایجاد می کند و شامل انواع مختلف پمپ پره ای، لوب پمپ، پمپ پیچی، پمپ دنده ای و پمپ پریستالتیک می باشد :

  • پمپ پریستالتیک : دوزينگ پمپ پریستالتیک دارای لوله های انعطاف پذیر لاستیکی یا پلاستیکی است که مقاوم در برابر اصطکاک هستند. این مدل دوزينگ پمپ با چرخاندن یک غلطک در امتداد شیلنگ داخل خود عمل می کند و در طی آن مایع پمپاژ می شود.
  • لوب پمپ : دوزینگ لوپ پمپ برای مایعاتی استفاده می شود که ویسکوزیته بالاتر از آب دارند. در این نوع دوزینگ پمپ عمل پمپاژ سیال با گردش قطعاتی انجام می شود که به این قطعات لوب گفته می شود. لوب ها دارای کانفینگ های دو، سه یا چهارتایی هستند.
  • پمپ دنده ای : در پمپ تزریق دنده ای، دو چرخ دنده در جهت پاد ساعتگرد می چرخند و مایعی که بین دندانه های چرخ دنده ها وارد می شود را به کنار می رانند. این نوع پمپ تزریق برای مایعاتی استفاده می شود که فشار قوی نیاز دارند و به انتقال مایعات چسبناک در فشار بالا کمک می کند.
  • پمپ پیچی (پمپ اسکرو) : دوزینگ پمپ پیچی مشابه با دوزینگ پمپ دنده ای و لوب پمپ است.
  • پمپ پره ای : پمپ تزریق دوار پره ای دارای محفظه های سیلندری است که در هر کدام پره می چرخد و عمل دوزینگ آب را در هد پایین انجام می دهد.

دوزینگ پمپ دیافراگمی

دوزینگ پمپ دیافراگمی دارای یک دیافراگم انعطاف پذیر است، انبساط دیافراگم باعث افزایش حجم در محفظه می شود و فضای ایجاد شده آب را به داخل محفظه می کشاند و سپس با فشرده شدن دیافراگم، آب به بیرون محفظه هدایت می شود.

در قسمت های ورودی و خروجی دوزینگ پمپ دیافراگمی، شیرهای یک طرفه نصب هستند. دوزینگ پمپ دیافراگمی در حین کار نشتی ندارد، خاصیت خود مکشی دارد و قطعات فرسوده آن به راحتی تعویض می شوند.

اجزای مترینگ پمپ

بخش های اصلی دوزينگ پمپ عبارتند از :

  • پا شیر

پاشیر در دوزینگ پمپ، شیر یک طرفه ای است که به یک خط مکش وصل می شود و در مخزن ماده تزریق شونده قرار دارد تا از خارج شدن پمپ از حالت مکش جلوگیری کند. پاشیر وزن سنگینی دارد تا در کف مخزن باقی بماند و به آن یک نشانگر تعلیق هم وصل می شود تا با تمام شدن ماده تزریق شونده، با هشدار اعلام کند.

  • پمپ

پمپ در مترینگ پمپ ها اندازه و جنس های متفاوتی دارد اما معمولا از پلاستیک های مقاوم به مواد شیمیایی همچون پلی اتیلن و پی وسی یا از جنس فولادی ساخته می شود. پمپ دارای دو سر مکش و تزریق هم می باشد.

  • خط تزریق

خط تزریق در دوزینگ پمپ معمولا از پی وی سی یا پلی اتیلن فشرده می باشد اما در موارد استفاده در بخار، آب جوش و یا در فشارهای بالا، جنس فولادی برای آن انتخاب می شود. اجزای مختلفی از دوزینگ پمپ همچون افت فشار، شیرها و دریچه های تزریق در خط تزریق قرار دارند.

  • انژکتور

انژکتور در دوزينگ پمپ بخشی است که ماده به محل مورد نظر تزریق می شود و شامل یک شیر یک طرفه است که بعد از حرکت ماده توسط پمپ، بر فشار موجود در محل تزریق غلبه می کند و کمک می کند ماده به محل مورد نظر تزریق شود. انژکتور بعد از عمل تزریق نیز مانع از برگشت مواد به داخل پمپ و آسیب به آن می شود.

انژکتور دارای یک دهنه فواره ای است تا مواد به جای تزریق در محدوده دیواره لوله، به مرکز جریان تزریق شوند و ترکیب شدن ماده تزریق شونده با آب به بهترین شکل انجام می گیرد.

  • سیستم کنترل

سیستم کنترل در دوزینگ پمپ برای مطمئن شدن از دقیق بودن عملکرد پمپ استفاده می شود و می ‌تواند یک سوئیچ جریان یا یک سیستم کنترل مرکزی پیشرفته با حسگرهای پی اچ، کلر و … باشد تا دوز تزریق شونده را کمتر یا بیشتر کند.

نحوه کار دوزینگ پمپ در دستگاه تصفیه آب صنعتی

مترینگ پمپ در دستگاه تصفیه آب صنعتی توسط یک شیلنگ مخصوص که در آن قرار داده شده است، آب را می مکد و سپس به داخل دستگاه تصفیه آب تزریق می کند. برای هواگیری آب ورودی به دستگاه نیز یک پیچ هواگیری وجود دارد که پس از هواگیری، آب وارد دستگاه می شود.

پمپ تزریق در دستگاه تصفیه آب صنعتی قبل از پمپ فشار بالا نصب می شود تا تزریق مواد ضدرسوب آنتی اکسالانت را انجام دهد و سپس با وارد شدن این مواد به ممبران، طول عمر آنها و در نهایت طول عمر دستگاه افزایش یابد.

نکات ایمنی استفاده از پمپ تزریق

پمپ تزریق در دستگاه تصفیه آب صنعتی با مواد شیمیایی همچون آنتی اکسالانت در ارتباط است بنابراین لازم است که برای حفظ سلامت و افزایش طول عمر آن بعضی نکات ایمنی را مد نظر قرار دهید :

  • هنگام پمپاژ مواد شیمیایی توسط دوزینگ پمپ اطمینان یابید که تمام اتصالات به درستی و به صورت کاملا ایمن در جای خود نصب هستند.
  • برای کار در اطراف دوزينگ پمپ تجهیزات ایمنی همچون لباس، دستکش و عینک استفاده کنید.
  • قطعات پلاستیکی Dosing Pump را بیش از اندازه سفت نکنید زیرا ممکن است به رزوه ها آسیب وارد شود.
  • اگر از شیلنگ استفاده می کنید حتما مطمئن شوید که اتصال آن محکم و بدون نشتی است و محکم به دیوارها، ستون ها، مهاربندها و … بسته شده است.
  • جهت جریان مواد شیمیایی با یک فلش روی پمپ مشخص شده است و باید اتصالات مکش و تخلیه بر اساس جهت جریان انجام شود.

علت های آسیب دیدن مترینگ پمپ

دوزینگ پمپ در دستگاه تصفیه آب صنعتی ممکن است مانند سایر قطعات و لوازم دستگاه بنا به دلایل مختلفی دچار مشکل شود اما شما با دانستن موارد آسیب زا به پمپ می توانید تا حد زیادی از خراب شدن آن جلوگیری کنید. از جمله علل خرابی دوزینگ پمپ در دستگاه آب شیرین کن صنعتی عبارتند از :

  • پایین یا بالا بودن ولتاژ دستگاه
  • میزان کار دستگاه نسبت به مقاومت هد
  • جامپ کردن پیستون
  • مناسب نبودن سیال استفاده شده در دستگاه
  • عدم هواگیری یا پرکردن اولیه پمپاژ سیال
  • ارتفاع زیاد مکش منفی
  • اسیدی یا قلیایی بودن آب
  • نرسیدن مایع پمپ
  • نشتی هوا از لوله پمپ
  • سایش سیال دستگاه
  • و …

عوامل موثر در قیمت دوزینگ پمپ

قیمت دوزینگ پمپ با توجه به عواملی تعیین می شود که در این بخش بررسی می کنیم :

  • فشار مترینگ پمپ

فشار کاری دوزينگ پمپ در حدود 10 تا 20 هزار بار است و تعیین میزان فشار مورد نیاز پمپ با توجه به نوع و میزان سیال و نحوه ترکیب آن با خط انتقال است.

  • دبی دوزینگ پمپ

برای تزریق مواد شیمیایی از پمپ تزریق دبی پایین استفاده می شود. دبی این پمپ ها در بازه 1 تا 10 هزار لیتر بر دقیقه می باشد و در تعیین قیمت موثر است.

  • متریال پمپ

علاوه بر فشار و دبی، متریال پمپ نیز روی قیمت موثر است و جنس پمپ باید بر اساس ویژگی هایی همچون نوع سیال (شیمیایی، سمی، خورنده، قابل اشتعال یا ضد عفونی کننده) تعیین شود.

خرید دوزینگ پمپ برای دستگاه تصفیه آب صنعتی

همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید، دوزینگ پمپ در دستگاه های تصفیه آب صنعتی نقش مهمی را ایفا می کند و میزان مواد شیمیایی که باید به آب تزریق شود را تحت کنترل دارد. به دلیل اهمیت این پمپ، خرید و نصب صحیح آن اهمیت زیادی دارد و برای خرید لازم است بررسی هایی را انجام دهید.

برای راهنمایی در خصوص خرید دوزینگ پمپ و بررسی مدل های مختلف از جمله دوزینگ پمپ اتاترون، دوزینگ پمپ اینجکتا و … می توانید با شرکت پی آب پالیز که سال ها تجربه در زمینه طراحی و فروش انواع دستگاه های تصفیه آب صنعتی دارد، تماس بگیرید. کارشناسان می توانند به خوبی شما را در زمینه خرید دستگاه و قطعات مورد نیاز آن راهنمایی کنند و پس از دریافت مشاوره اگر تمایل داشتید می توانید از همین شرکت اقدام به خرید کنید.

سوالات متداول

دوزینگ پمپ چیست ؟

دوزینگ پمپ یکی از پمپ های به کار رفته در دستگاه تصفیه آب صنعتی است که برای تزریق موادی همچون آنتی اکسالانت استفاده می شود.

پمپ تزریق چند نوع است ؟

Dosing Pump دارای انواع مختلف رفت و برگشتی، دیافراگمی، دوار و ... است که در این مطلب بررسی کرده ایم.

مترینگ پمپ را از کجا بخریم ؟

برای خرید دوزینگ پمپ شرکت پی آب پالیز را به شما پیشنهاد می کنیم و می توانید قبل از خرید از مشاوره رایگان نیز بهره مند شوید.

نویسنده: |تاریخ انتشار: 21 بهمن 1401|دسته بندی: قطعات تصفیه آب صنعتی|بدون دیدگاه on دوزینگ پمپ|
به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها و نظرات

امتیاز ۵ از ۵ – ۱ رای
spinner در حال ثبت رای